Spune NU fără să suferi

29 Iulie 2012 de În TRECUT 0 comentariu

August-septembrie 2012

Workshop: Spune NU fără să suferi în colaborare cu Elena Darie

De ce îți este atât de greu să spui NU? Teama că ai putea părea o persoană agresivă, dură, teama de respingere, de concediere, dorința de a nu-i dezamăgi pe ceilalți, nevoia de a demonstra că ești o persoană foarte competentă, sunt doar câteva posibile răspunsuri.

Îți este greu să refuzi propuneri sau solicitări care sunt contrare intereselor, valorilor, dorințelor tale? Imposibilitatea de a spune NU poate apărea când ți se sugerează cum să te îmbraci, ce greutate să ai, când este necesar să impui limite copiilor tăi, colegilor, părinților, șefilor, prietenilor sau normelor impuse de societate.

A spune NU ține de stima de sine, ceea ce îți permite să selectezi părțile bune din influențele experiențelor din trecut și, totodată să te eliberezi de ele pentru a deveni tu însuți, valorificând experiențele din prezent.

Te invităm la un atelier interactiv în care vei descoperi o nouă perspectivă din care te poți privi și cunoaște. Accentul în cadrul atelierului se va pune pe explorarea viziunii interioare.  Ne vom concentra pe găsirea răspunsurilor la următoarele întrebări: Cui/la ce îmi este dificil să spun NU?

Ce simt când sunt în situația să refuz? Ce anume mă face sa zic DA, deși aș vrea să spun NU? Ce cred că simte/gândește persoana căreia aș vrea să-i spun NU? Vom descoperi și experimenta împreună tehnici și jocuri de rol în care să punem în aplicare ceea ce încă ne este dificil.

Misiunile atelierului:

  • să ofere acces tehnicilor prin care o persoană își poate gestiona mai bine limitele personale, astfel încât să îi fie mai ușor să refuze ceea ce nu e dispusă să accepte;
  • să crească stima de sine a participanților, care este instrumentul libertății și al autonomiei psihologice;
  • depășirea obstacolelor din trecut ce pot opri ca persoanele să fie mulțumite de ele însele;
  • exersarea capacității de autoobservare și autocunoaștere;
  • conectarea cu sentimentele și emoțiile din prezent;
  • formarea unor deprinderi de comunicare și acțiune eficientă;
  • să deveniți voi înșivă și să rămâneți voi înșivă

Felul în care ne vom îndeplini obiectivele va fi prin modalități expresiv-creative (modelaj, pictură, jocuri de rol, secvențe de film, colaje și fotografii), generând astfel o experiență directă pe care o vei putea analiza schimbând perspectivele și vei putea găsi noi atitudini și comportamente prin care îți vei transforma imaginea într-un mod pozitiv.

Experiența noastră susține că numărul optim pentru atingerea obiectivelor este 10 sesiuni.

Când?

22 august 2012

Durata

2h

Unde?

Locaţia va fi comunicată ulterior participanţilor

Facilitatori

Elena Darie – Psiholog, Psihoterapeut Experienţialist şi Consilier Psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi S.P.E.R., Master in Consiliere Psihologica si Psihodiagnostic Cognitiv.

Liliana Hadji – Psiholog, Psihoterapeut Experienţialist  şi Consilier Psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi S.P.E.R., Master in Programe Audiovizuale, Doctor in Cinematografie si Media.

Citit 1995 ori

Galerie de imagini

Lasă un comentariu

ATENȚIE! COMENTARIILE SUNT MODERATE!

Contact

  • Telefon: 004 0740 034 310
  • Telefon: 004 0736 434 581

Conectează-te

Sunt prezentă în rețelele sociale!
Urmărește și intră în contact!