Medicina TV, despre relația dintre copil și părinte, aspecte vocaționale

Scris de 

În ediţia din 23 noiembrie 2012, invitata emisiunii "Medicina TV", a fost Liliana Hadji - consilier psihologic şi psihoterapeut. În această ediţie, dialogul a avut ca teme relaţia părinte - copil şi educaţia copiilor.

Orice părinte vrea să ofere copilului său tot ce este mai bun. De aceea, în majoritatea cazurilor, părinţii uită de regulile educaţiei şi devin sclavii celor mici. Indicat ar fi ca în viaţa de familie să existe un echilibru în ceea ce priveşte educaţia copilului. Niciun părinte nu trebuie sa fie excesiv de tolerant, indulgent sau protector. Rolul părinţilor este decisiv în educaţie. De aceea este bine ca orice părinte să încerce, pe cât posibil, să analizeze situaţia şi abia apoi să acţioneze într-un fel sau altul. În funcţie de felul în care un copil este educat, s-au dezvoltat mai multe "tipuri" de părinţi, fiecare cu plusurile şi minusurile lor în educaţia pe care o oferă.

Tronsonul de formare psihică şi de pregătire pentru viaţa în colectivitate constituie, din totdeauna unul din cele mai importante domenii, atât pentru cei care vor deveni membri ai societăţii cât şi pentru specialiştii în psihologie şi pedagogie. De rezultatul activităţii, desfăşurate aici, în cei şapte ani de acasă şi apoi mai departe, depinde în mare măsură evoluţia societăţii.

Citit 1736 ori

Media

Lasă un comentariu

ATENȚIE! COMENTARIILE SUNT MODERATE!

Contact

  • Telefon: 004 0740 034 310
  • Telefon: 004 0736 434 581

Conectează-te

Sunt prezentă în rețelele sociale!
Urmărește și intră în contact!
Liliana Hadji Media & TV Medicina TV, despre relația dintre copil și părinte, aspecte vocaționale