◄ Back

Ateliere pentru părinți și copii: Dezvoltarea emoțională a copilului. Ce, de ce, unde, când, cum? Autoritar sau jucăuș?

Parenting 
 
 16 11 2013 17:00
Școala Gimnazială Ferdinand I   |   București, România
Event from 16 11 2013 17:00 to 16 11 2013 19:00

2 ore în care vă invit să ne răspundem la întrebări, formulându-le în termeni de soluții, cu răspunsuri a căror aplicație poate începe imediat. Pentru a fi un părinte conștient!

În paralel cu atelierul de parenting pe o tematică apropiată se va desfășura atelierul creativ pentru copii, astfel încât și părinții și copiii acestora să beneficieze de o abordare integrată.

Pentru Părinți

Sesiune interactivă, invitație la dialog, premise psihologice moderne.

CODUL DE COMUNICARE

Întrebările copiilor pot avea semnificații ascunse. Lauda și încurajarea. Îndrumare, excluzând criticile. Adjectivele abuzive. Cum să-i răspundem unui copil furios.

TIPARE AUTODISTRUCTIVE

Amenințările. Mituirea. Promisiunile. Sarcasmul. Autoritatea. Politica privind minciunile. Lipsa de onestitate. Furtul.

RESPONSABILITATEA

SĂ TRANSMIȚI VALORI, NU SĂ CERI CONFORMARE. Țeluri de dorit și practici cotidiene. Construirea relației cu copilul nostru. Oglindirea sentimentelor copiilor. Exprimarea sentimentelor și gândurilor fără a ataca. Opinie și opțiune. Ședințele cu părinții: accent pe ajutorul dat copilului. Prieteni și parteneri de joacă: socializarea adecvată a copilului. Stimularea independenței copilului.

DISCIPLINA

Cum găsim alternative eficiente la aplicarea unei pedepse. Nesiguranța părinților. Nevoia de a fi iubit. Îngăduință și ultraîngăduință. Sentimente și acțiuni, între îngăduială și limitare. Aplicarea disciplinei. Trei zone de disciplină. Tehnici de fixare a limitelor. Formularea limitelor. Supape sănătoase de a consuma energia. Impunerea strictă a disciplinei. Părinții și copiii nu sunt făcuți ca să-i lovești.

EDUCAȚIA POZITIVĂ

O zi din viața unui copil. O bună linie de start. Tirania orarelor – graba. Micul dejun fără morală. Îmbrăcatul. Plecatul la școală – mai bine ajuți decât să ții discursuri. Venitul de la școală: întâmpinat cu căldură. Venirea acasă: reluarea comunicării de la sfârșitul zilei. Ora de culcare: război sau pace. Prerogativa părintelui: nu are nevoie de permisiune ca să se distreze. Televiziunea: cei goi și cei morți.

GELOZIA

O tradiție tragică. Uzurpatul. Depășirea geloziei. Calitate sau echitate: iubește țintit, nu uniform. Divorț și recăsătorie.

CÂTEVA SURSE DE ANXIETATE ALE COPIILOR

Cum îi securizăm emotional. Frica de abandon. Vinovăția. Neîncredere și nerăbdare. Fricțiuni între părinți. Sfârșitul vieții.

 

Pentru Copii

ATELIERUL PENTRU COPII

Atelierele dedicate copiilor vor fi conduse cu măiestrie, într-un mod jucăuș de:de primăvară

Diana Corlatan Carolina Pascal

Atelierul din 16 noiembrie este coordonat de Carolina.

Portete în culori de toamnă

Ce vom crea? Fotografii și picturi vesele transpuse într-un ținut al primăverii în care copiii se vor înconjura de elementele preferate din natură. Fie că vom alege o floare, un fluture sau un copac înflorit, imaginea va spune povestea fiecaruia!

Vom învăța să comunicăm prin culori și să învățăm semnificația lor, să ne jucăm cu formele din hârtie și să fim mici fotografi pentru a surprinde zâmbetele celor din jur.

Atelierul este dedicat tuturor copiilor, de la cei mai timizi la cei mai curioși și urmărește dezvoltarea creativității printr-un mod plăcut și relaxant, arta și joaca oferind cadrul perfect. Dorim să colorăm copilării și să împărțim inspirație!

Atelier Jucăuș: Exploratorii de viață

Mă numesc Roxana și mă alătur acestui proiect să dezvolt latura creativă a micuților, fie că vorbim de bucătărie, handmade sau jocuri inventate.

O temă interesantă pe care aș explora-o este paleontologia: dinozaurii și evoluția animalelor. Copiii pot desena cum anume cred ei că au arătat primii dinozauri. Aș vrea să descopăr ce părere au copiii despre dispariția dinozaurilor și cum văd ei apariția noastră pe pământ. După ce vor desena dinozaurii putem să decupăm dinozaurii și să ne jucăm împreună într-un cadru de poveste. Poveștile Disney ar putea fi mici animozități pe lângă ceea ce pot crea copiii Dvs! :)

Vă așteptăm cu drag!


Telephone0740 034 310
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Websitewww.artterapie.ro
AddressŞcoala Generală Nr. 64 Ferdinand I, București, România
 

Map


 

All Dates

  • from 16 11 2013 to 16 11 2013

Powered by iCagenda

Contact

  • Telefon: 004 0740 034 310
  • Telefon: 004 0736 434 581

Conectează-te

Sunt prezentă în rețelele sociale!
Urmărește și intră în contact!